Chobotnice pod pekou

750 Kč 750 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
26.1.2021
Kategorie: Rizota, brodety, polévky, ...
Hmotnost: 1 kg

Chobotnice chapadla o váze 500+g , předvařená + ostatní ingredience (brambory, zelenia, bylinky, olivový olej, chobotnicový vývar, ostatní

Chobotnice se v Dalmácii peče „pod pekou“ což je v podstatě remoska - sice je varianta chorvatská přírodní, ale i ta česká splní svůj účel na výtečnou. Smyslem pečení je vytvořit „uzavřený systém“. U chobotnice je v poslední fází pečení důležité kvůlí barvě pečeně sundat poklici a dopéct bez ní. V případě, že máte pocit, že v té poslední fázi v pekáči máte nadbytek tekutin, klidně jí odlijte dostatek, aby se za posledních 15 min vytvořil správný výpek. Pečeme je s brambory, jelikož nám do nich krásně nasáknou chutě chobotnice. Maare polotovar obsahuje i chobotnicový vývar na podlévání. Chobotnice se neosolená položí do pekáče. Okolo chobotnice se daji ochucené brambory (sůl + koření dle vlasního uvážení) a zelenina tak, aby se zaplnil pekáč - ne však přecpat! Vše zaijte olivovým olejem a podlijte suchým bílým vínem. Brambory dodáváme krájené na půlky tak, aby se upekly akorát za těch 60 minut pečení, na 180° – horkovzduch.