Vykuchané kalamáry, nakrájené na kolečka, divoký výlov - Jižní Atlantik, 80 % Chorvatů si je dopřává alespoň 1 x týdně dle základního receptu: Jemně obalené v polohrubé mouce a pražené pár minut v rostlinném oleji.. Doporučujeme jak k obědu tak i k večeři, podávat s čerstvým salátem a pečivem. Nebo lze samozřejmě i jako předkrm či dekadentní svačinu. V zimním období doporučujeme jako přílohu fazolkový salát nebo zeleninu s pařenými bramboramy, polité olivovým olejem - úprava "á la blitva" - chorvatsky pro mangold.
Gutted calamari, cut into chops, wild catch - South Atlantic, 80% of Croats fly to it at least once a week on the basic recipe: finely wrapped in semi-coarse flour, fried for a few minutes in vegetable oil. or alone as an appetizer, snack. We recommend serving with fresh salad and pastries both for lunch and dinner. In winter, we add beans for salad or vegetables with steamed potatoes, topped with olive oil "ala blitva".