Složení / obsah SET-u: 500g krevety + ostatní suroviny (česnekovo-petrželkové pesto, bílé víno, nakrájená rajčata)
Maare krevety svojí chuti nejvíce připomínají chuť krevet ze středomoří, konkretnějí Jadranu. Zkoušel jsem různé typy krevet, samozřejmě v přijatelné cenové relaci a tyto krevety se definitivně jeví jako nejlepší.Tvrdé ale křechké maso s nasládlou chuti
Krevety na víně jsou zjednodušená verze známého chorvatského receptu "na buzaru" a v zásadě jde o to, že se krevety podusí na česnekovo-petrželkovém pestu s troškou bílého vína. To vše na silném ohni pod poklicí tak, aby maso na páře co nejdříve zbělalo. Dle chuti se dodá i trocha nakrájených rajčat (já vždy :)). Celý recept trvá 3-4 minuty. Skvělý a rychlý pokrm na vznešené pohoštění kohokoliv. K tomu je nejlepší světlá bageta na vytření omáčky v pánvi.
Ingredients / SET content: 500g shrimp + other ingredients (garlic-parsley pesto, white wine,tomatoes sauce)
Vannamei shrimps are most reminiscent in taste of Mediterranean shrimps, more specifically the Adriatic. I tried different types of shrimp, of course at an affordable price and Vannamei shrimp definitely seems to be the best. Hard but crispy meat with a sweet taste.
Shrimp in wine is a simplified translation of the famous Croatian recipe "na buzaru" and basically it is that the shrimp is stewed on garlic-parsley pesto with a little white wine, all on a low heat under the lid so that the meat on the steam as soon as possible whiten. Depending on the taste, a little chopped tomatoes will be delivered (definitely :). The whole recipe lasts 3-4 minutes and is a great and fast food to entertain someone noble. The best is a great baguette for rubbing sauce in a pan.