Makrela

275 Kč 392,86 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné

Mackerel

700g

 

 

 

 

Kategorie: Ryby
Hmotnost: 0.7 kg

Makrela obecná je rychle plovoucí dravá rybaPřestože nežije v hlubinách, nemá dokonale vyvinutý plynový měchýř. Aby se neutopila, musí být v neustálém pohybu, zato může lovit v různých hloubkách.Makrela obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a omega-3 nenasycených mastných kyselin, zvláště je bohatá na vitamin B12, selen, niacin, fosfor a další prospěšné látky. Přitom má málo kalorií.Milióny lidí na celém světě trpí vysokým krevním tlakem. Při studii publikované v časopisu Ateroskleróza mužům podávali tři porce konzervované makrely denně, což vedlo k poklesu tlaku. Jiný výzkum dospěl k závěru, že každodenní pojídání makrely může vést k dlouhodobému poklesu krevního tlaku. Makrela je bohatá na zdravé tuky a bílkoviny, které udržují pocit sytosti a napomáhají úbytku váhy. Studie potvrzují, že tuky a bílkoviny snižují hladinu hormonu stimulujícího hlad. Diety s vyšším podílem bílkovin také zvyšují množství kalorií spálených po konzumaci jídla. S 20 gramy bílkoviny a 15 gramy tuku na porci je makrela skvělým doplňkem redukční diety.Makrela, divoký odchyt, severní Atlantik, balené v zatavené misce s inertním plynem, vykuchaná

 Mackerel is a fast-floating predatory fish. Although he does not live in the depths, he does not have a perfectly developed gas bladder. In order not to drown, it must be in constant motion, but it can fish at different depths. Mackerel contains a large amount of quality protein and omega-3 unsaturated fatty acids, especially it is rich in vitamin B12, selenium, niacin, phosphorus and other beneficial substances. At the same time, it has few calories. Millions of people around the world suffer from high blood pressure. In a study published in the journal Atherosclerosis, men were given three servings of canned mackerel a day, which led to a decrease in pressure. Other research has concluded that eating mackerel daily can lead to a long-term drop in blood pressure. Mackerel is rich in healthy fats and proteins that maintain a feeling of satiety and aid in weight loss. Studies confirm that fats and proteins reduce the level of hunger-stimulating hormone. Diets with a higher protein content also increase the amount of calories burned after eating. With 20 grams of protein and 15 grams of fat per serving, mackerel is a great addition to a reduction diet.Mackerel, wild catch, North Atlantic, bleached in a sealed inert gas dish, gutted