Vykuchané sradinky, divoký výlov - Jaderské moře / Adriatic sea, 80 % chorvatů na ních ulítává aspoň 1 x týdně na základním receptu: jemně obalené v polohrubé mouce, pražené pár minut v rostlinném oleji. Poměr cena - výkon nejlepší produkt z moře. Jedna z nejvýživnějčích hodnot pocházející z moře, nejlépe k obědu, podávat s čerstvím salátkem a pečivem. V zimním období přidáme i fazole na salát nebo zeleninu s bramborem na páře, polité olivovým olejem "ala blitva".
Gutted beaks, wild catch - Adriatic sea, 80% of Croatians fly to them at least once a week on the basic recipe: finely wrapped in semi-coarse flour, fried for a few minutes in vegetable oil. Price-performance ratio the best product of the sea. One of the most nutritious values coming from the sea, best for lunch, best served with fresh salad and pastries. In winter, we add beans for salad or vegetables with steamed potatoes, topped with olive oil "ala blitva".