Valpolicella Ripasso

299 Kč
Skladem

 skvělé s pečeným masem, hovězí vyzrálé bifteky, tvrdé sýry

 Réva: Corvina, Rondinella a Corvinone

Můžeme doručit do:
26.1.2021
Kategorie: Vína

Obsah alkoholu: 14 % Alk.
Oblast: Valpolicella, St. Ambrose, St. Peter In Cariano
Barva: sytá červená
Vůně - Chutˇ: intenzivně voní po ovocné třešni, v chuti je pak cítit ostružina a borůvka, ke kterým se přidávají tóny koření. Dobře strukturované suché víno s mírnými stopami třešňového džemu.
Ideální teplota: 16-18 ° C
Popis: Macerace a fermentace cca12 dní při řízené teplotně 25 stupňů. Po několika měsících (prosinec) se provádí přechutnání a následuje finální doladění.
Výsledné víno zraje ve velkých dubových sudech Slavonie. Další fáze zrání je v lahvích asi 8-10 měsíců. Zajímavé víno pro příznivce výrazných vín. Vhodné k archivaci (6-8let) a před podáváním doporučujeme dekantovat nebo nechat pár hodin předem otevřené.

Alcohol content: 14% Alk.

Area: Valpolicella, St. Ambrose, St. Peter In Cariano

Color: deep red Aroma -

Taste: it smells intensely of fruit cherries, the taste is then blackberry and blueberry, to which tones of spices are added. Well structured dry wine with slight traces of cherry jam.

Ideal temperature: 16-18 ° C

Description: Maceration and fermentation for about 12 days at a controlled temperature of 25 degrees. After a few months (December), a re-adjustment is performed, followed by final fine-tuning. The resulting wine matures in large oak barrels of Slavonia. The next stage of maturation is in bottles about 8-10 months. An interesting wine for fans of distinctive wines. Suitable for archiving (6-8 years) and we recommend decanting or leaving open a few hours in advance before serving.